קושי ביציאות ופרוקטיטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/06/2005 | 13:53 | מאת: שירלי ויצחק

שלום, בעלי בן 21 ומגיל צעיר 15 בערך הוא סובל מבעיות במערכת העיכול. נמצאה אצלו קנדידה לפני כשנה וחצי אך גם כאשר נתרפא ממנה ובדיקות מעבדה [פרטית] הציגו תשובה שלילית לגבי המצאות קנדידה אצלו, עדיין המשיך לסבול מאוד מאוד.לאחר שנמצא אצלו דם סמוי בצואה ועבר בדיקת סיגמואידוסקופיה הוא אובחן כחולה קוליטיס ליתר דיוק פרוקטיטיס. והנרות שהגסטרו נתנה לו לא עוזרים לו. הוא מתאר את היציאות שלו כך- בתחילה יש לו עצירות ואחרי יסורים של קושי ביציאה מופיע אצלו שלשול.כדי לטפל בקוליטיס הוא צריך להפסיק לשלשל ולכן הוא אוכל מאכלים שיפסיקו את השלשול אבל הקושי ביציאה "הורג" אותו ולכן הוא לא יודע מה לעשות מצד אחד להקל על הקוליטיס [לטפל בדלקת ע"י דיאטה] ומצד שני יציאות הכרוכות בכאבים נוראיים[מלווים בגזים כמובן] רציתי לדעת- האם יתכן שהתפתחו אצלו בעיות נוספות כמו טחורים או מעיים עצלות? ואם כן מה אפשר לעשות כדי לאבחן זאת? האם יש טיפול טבעי תרופות טבעיות? [הוא פשוט מעדיף] אשמח לקבל חוות דעת גם מאנשים שעוברים דברים דומים למה שבעלי עובר תודה רבה, שירלי

15/06/2005 | 22:56 | מאת: ד"ר אייל גל

התגובה לטיפול בפרוקטיטיס יכולה להיות איטית ולעתים נדרש טיפול תרופתי אגרסיבי יותר מאשר נרות בלבד. לקנדידה כמובן אין קשר לעניין ו"ריפוי" הקנדידה לא גרם כל שיפור. מציע לבעלך לחזור לגסטרואנטרולוג המומחה ולא לפנות ל"מרפאים" למיניהם. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול