קרוהן פרי אנאלי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/06/2005 | 14:26 | מאת: מור

שלום ד"ר, כל הקרוהן התגלה אצלי בעקבות אבצס שנוקז בניתוח וממנו נשארה פיסטולה שהייתה אמורה להיסגר עם כדורים והגוף לא הגיב טוב בכלל לאימוראן וכל זה ובסופו של דבר נסגרה לבד ממש בזמן האחרון.. לפני חודשיים בערך היה לי עוד אבצס אבל התפוצץ לבד ומאז הוא לא מפסיק להפריש. אני משתמשת בסביעור וחשבתי שזה הפסיק את ההפרשה(כי כשאני שמה משחה ההפרשה הרבה יותר קטנה) ומסתבר שלא אז אני כבר כמה ימים שוב עם סביעור במטרה שתפסיק ההפרשה. ד"א האבצס שהתפוצץ לא דומה לאבצס שנוקז חיצונית אולי בגלל הפעולה הכירורגית לא יודעת למה. לפני שבועיים הייתי אצל הגאסטרו שלי והוא בכלל לא ראה הפרשה וטען שלדעתו זה סגור מה שלא נכון בכלל לצערי. אף אחד לא דיבר איתי על פיסטולה באבצס השני ורציתי לדעת האם ההפרשה ממשיכה כי אולי יש עוד פיסטולה?? האם אתה ממליץ ללכת לכירורג לבדוק את העניין? והאם זה בסדר שאני מורחת סביעור? האם בכלל יכולה להיווצר פיסטולה מאבצס שהתפוצץ לבד? תודה מראש

15/06/2005 | 21:49 | מאת: ד"ר אייל גל

במחלת הקרוה'ן יכולות להווצר פיסטולות באופן ספונטני גם ללא ניקוז האבסס באופן כירורג. אם קיימת הפרשה מתמשכת כדאי להתייעץ עם כירורג בהקדם. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול