ציסטה ותפקודי קבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/06/2005 | 08:20 | מאת: מילה

שלום רב! אימא שלי בת 73 ומזה כבר חודש יש לה בעיות חמורות. יש לה התקפי כאב פתאומיים שמתחילים מהגב ומתפשטים על כל הבטן עליונה - כאבים ממש נוראים נמשכים עד 5-6 שעות ושום תרופה כמאת ולא עוזרת. בדיקות דם הקשורות לכבד אחרי ההתקף מראות שכבד לא מתפקד: ALK.PHOSPHAT. 421.00 IU/L ( 30.00- 140.00) (.........)* ALT(GPT) 720.00 IU/L ( 1.00- 40.00) (.........)* AST(GOT) 320.00 IU/L ( 1.00- 40.00) (.........)* BILIRUB. DIREC 3.40 MG/DL ( 0.00- 0.40) (.........)* BILIRUB.TOTAL 5.80 MG/DL ( 0.00- 1.10) (.........)* כעבור ימים הבדיקות משתפרות ושוב התופעה חוזרת. בבדיקות US התגלתה ציסטה בכבד בגודל 10 ס"מ. CT בטן - תקין. שאלתי: האם ידוע שיכול להיות קשר בין תופעות האלה לבין הציסטה ואם לא - מה יכול לגרום להתקפים ? יכול להיות קשר עם בעיות של חוליות בעמוד השדרה? תודה רבה מראש על כל תשובה.

15/06/2005 | 21:37 | מאת: ד"ר אייל גל

עושה רושם שקיימת בעיה בדרכי המרה כגון אבנים הגורמות לחסימות חוזרות או שקיים לחץ כתוצאה מהציסטה הגדולה. ציסטה כזו יכולה להגרם גם ע"י טפיל בשם אכינוקוקוס שעלול לחדור גם לדרכי מרה. קצת קשה להבין כיצד סונר בטן מראה ציסטה של 10 ס"מ ו CT בטן תקין. יש לשקול הדגמה של דרכי המרה ע"י בדיקת EUS או ERCP. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול