פיגמנטציה בשפה והקשר לבעיות בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/06/2005 | 23:49 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 23 ולאחרונה הופיעו אצלי כתמים חומים בשפתיים.כתם אחד נמצא בשפה התחתונה בפנים(חיצוני)ואחרים בחלק הפנימי של השפה.ביופסיה שנלקחה פסלה חשש לגורם סרטני.הרופאה שבדקה אותי בודקת כרגע כיוון שהכתמים הם בעצם תוצאה של מחלה במעיים או הקיבה. ברצוני לדעת האם ייתכן קשר בין הופעת כתמים אלה למחלה במעיים/קיבה? אשמח גם לקבל קצת חומר בנושא באתרי אינטרנט. חשוב להגיד שעברתי השתלת מח עצם לפני 4 שנים והכל בסדר כרגע.אך לפני שנתיים עברתי אירוע קשה במעיים שלווה בהקאות שלשולים וכיוצא בזה אירוע זה נגמר לאחר חודשיים קשים של איבוד משקל וכיום חזרתי לעצמי(הטיפול לווה במתן סטרואידים).האם ייתכן באמת קשר בין כל בעיות המעיים הללו להופעת הכתמים? הכתם הראשון שיצא הופיע במקביל להופעת בעיית מעיים. אני מתנצלת על אורך השאלה פשוט רציתי שתבינו את הרקע לשאלתי. בתודה מראש שני.

13/06/2005 | 23:39 | מאת: ד"ר אייל גל

יש לפחות 2 תסמונות מעי הקשורות לפיגמנטציה בשפתיים. אחת נקראת Hereditary hemorrhgic telangiectasia או Osler-Webber-Rendu syndrome בו יש נגעים מרובים המכילים כלי דם העלולים לדמם (בעיקר באף, מערכת העיכול וריאות) ותסמונת גנטית הידועה כ Peutz-Jehgers syndrome בה מופיעים פוליפים מרובים לאורך המעי. 2 תסמונות אלו תורשתיות ונדירות מאד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול