האם שיעור יתר ועצבים הם סימני לוואי של סטרואידים?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/06/2005 | 23:35 | מאת: בן 17 חולה קרהון

לאחרונה אני סובל משיעור יתר ועצבנות וחשוב להדגיש שכול זאת למרות שאני כבר לא נוטל סטרואידים שבועים לפני כן אושפזתי בבית חולים למשך 5 ימים ובתקופת האישפוז טופלתי במנת סטרואידים לוריד לאורך כול ימי האישפוז. ולפני כן נטלתי סטירואידים כמו בודסון ופרדיניזון אבל זה היה מלפני חודש בערך... ועוד שאלה: האם מטרוג'יל הוא סטרואיד או לא? ומהם תופעות הלוואי של התרופה? תודה רבה חולה קרהון!

12/06/2005 | 16:45 | מאת: פרופ' ירון ניב

שעור יתר ועצבנות הן תופעות לואי ידועות של סטרוידים. מטרוגיל הוא אנטיביוטיקה. במתן ממושך יכול לגרום להרגשת נימול וטעם מתכתי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול