וילסון??

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/06/2005 | 19:28 | מאת: ללה-לנד

שלום...אני בת 17.5 ויש לי שאלה. תפקודי הכבד שלי אינם תקינים (אציין שסבלתי מתת משקל לא מזמן). ההנחנה הייתה שזוהי תופעה ע"ש גילברט, אולם התבקשתי לעשות בדיקה למחלת וילסון. עשיתי בדיקה לקייזר פליישר, ולא נמצא דבר. עשיתי גם ביופסיה, אבל התוצאות לא התקבלו עדיין. מה הסבירות שזו הבעיה?? מה ידוע על המחלה? חוצ מזה, אני צריכה לקחת גלולות (בגלל אל-ווסת), אולם הבנתי שיש לזה השפעה על הכבד. מה לגבי זה??? אלה הבדיקות האחרונות ממרץ: Cholesterol 199 Triglycerides 48 HDL-Cholesterol 65.1 LDL-Cholesterol 124.4 Bilirubin Total 1.6 Bilirubin Conjugated 0.3 Bilirubin Unconjugated 1.3 ALT (GPT) 32 AST (GOT) 38

10/06/2005 | 22:18 | מאת: ד"ר אייל גל

ווילסון היא מחלה מאד נדירה והסיכוי שאת סובלת ממנה נמוך. מציע שתמתיני לתוצאות הביופסיה. ברב המקרים אין בעיה ליטול גלולות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול