גיהוקים מרובים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/01/2005 | 21:51 | מאת: אסתי

שלום. אני חולת סקלרודרמה מזה כ-6 שנים, עם פגיעה בושט (הושט פעורה לכל אורכה + רפלוקס). מטופלת בלוסק. בעבר גם מוטיליום. בעבר היה גם נסיון לטיפול בקונטרולוק. למרות כל אלה, והקפדה יתרה על סוגי מזונות, גודל הארוחות, אי-ערבוב שתיה באוכן, משך הזמן בין ארוחה לבין שכיבה, והטיית המיטה באלכסון כאשר הראש יותר גבוה - עדיין אני סובלת מתופעה של גיהוקים מרובים, המגיעים לעיתים עד לסף הקאה, יותר בשעות הערב, ובמיוחד כאשר אני שוכבת לישון בלילה. הגיהוקים מכריחים אותי לא פעם להתיישב במיטה, עד שזה קצת נרגע, ואז אני שוב יכולה לשכב. עוד אציין, כי בעצת גסטרואנטרולוג לקחתי בעבר טבעציקלין כדי "להרוג" את החיידקים שאולי משגשגים ביתר במערכת העיכול. גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לא הראו כל מימצא שיכול להסביר את ריבוי הגיהוקים. עוד דבר אציין - אני לוקחת מזה כשנה כמוסות אצידופילוס, וזאת בהמלצת רופאת המשפחה. בעבר נעזרתי בדיקור סיני, שהרגיע את הבעיה זמנית וחלקית. אני כבר ממש מיואשת. זה מטרד נוראי. האם יש עוד משהו לעשות שלא עשיתי???

09/01/2005 | 23:20 | מאת: ד"ר אייל גל

אכן בעיה קשה, בסקלרודרמה יש בעיה הן בתנועתיות הוושט שאינו מתכווץ היטב והן בסגירת השסתום בין הוושט לקיבה, דבר הגורם לרפלוקס קשה. לעתים יש צורך במינונים גבוהים מאד של תרופות מסוג PPI (לוסק ודומיו) כדי לשלוט על הרפלוקס (תוך כדי ניטור החומציות בוושט) וכן לשלב עם תרופות פרוקינטיות כגון מוטיליום במינון גבוה. יש גם מקרים שהגיעו לניתוח אנטי-רפלוקס אך בחולי סקלרודרמה יש להזהר שבעתיים בניתוחים אלו עקב תנועתיות הוושט המופרעת. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול