גסטריטיס אטרופית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/11/2004 | 17:14 | מאת: נתי

שלום, בבדיקת גאסטרוסקופיה שערכתי לפני חודש מצאו שאני סובל מגסטריטיס אטרופית. הסיבה לבדיקה היתה חוסר בברזל וחוסר ב B12. הרופה לא נתן לי שום טיפול מלבד המלצה על בידקה חוזרת בכל שנה. שאלותי : האם אין טיפול למחלה? האם יש קשר למחסור בברזל ו B12 האם יש קשר לריבוי גזים? בתודה מראש

05/11/2004 | 23:43 | מאת: ד"ר אייל גל

גסטריטיס אטרופית היא מחלה אוטואימונית בה נוצרים נוגדנים כנגד התאים המפרישים חומצה ופקטור אינטרינסי (חומר הקושר ויטמין B12 ומסייע לספיגתו) המצויים בקיבה. כתוצאה מכך יש ירידה בהפרשות התאים האלו וירידה בספיגת ברזל ו B12. אין טיפול תרופתי למחלה ויש צורך לתת תוספת ברזל ו B12 במידת הצורך. יש העוקבים אחרי המצב בעזרת גסטרוסקופיה כדי לשלול הופעת גידולים בקיבה אם כי אין הוכחה שדרוש מעקב כזה מכיוון שהסיכון לגידולים על רקע זה נמוך. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול