טחורים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/10/2004 | 20:36 | מאת: אור

שלום. אני חולת קוליטיס כיבית בהפוגה. יש לי אחורים פנימיים עקב המחלה, בזמן האחרון הדימומים מהם התחזקו מאוד.(הם די קבועים, והדימום משמעותי). רציתי לדעת האם הטחורים יכולים "לצאת" ולהפוך לחיצוניים ומה הטיפול המומלץ בטחורים פנימיים. תודה

01/11/2004 | 23:39 | מאת: ד"ר אייל גל

עלייך להתייעץ עם פרוקטולוג כדי שיבדוק אם אכן הטחורים מדממים או שמדובר בהחמרה של הקוליטיס. הטיפול הוא לעתים שמרני (משחה, אמבטיות) לעתים ע"י קשירות או הזרקות ובמקרים קשים יותר - ניתוח. טחורים פנימיים יכולים "לצנוח" דרך פי הטבעת החוצה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול