שאריות מזון בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/10/2004 | 08:47 | מאת: לאה

בתי בת ה30 עברה לפני כשנה וחצי ניתוח להוצאת כיס המרה . כעבור כמה חודשים לאחר שתופעות כמו בחילות לא פסקו הוברר כי יש לה גם אבנים בדרכי המרה ולכן עברה עוד ניתוח להוצאת האבנים בדרכי המרה שכתוצאה מכך קיבלה בצקת בלבלב. 4 חודשים לאחר מכן קיבלה את מחלת ה"נשיקה" ומאז הרגשת הבחילות לא פוסקת אתמול עברה את בדיקת הגאסטרוסקופיה ונאמר לה שיש לה שאריות מזון בקיבה למרות שהיתה בצום 9 שעות לפני הבדיקה שאלתי: מה יכול לגרום לתופעה זו של שאריות מזון בקיבה , האם יתכן שזה קשור להסרת כיס המרה ? והאם יתכן שזה חסימת מעיים? או משהו מסוכן אחר (אתה בודאי משער למה אני מתכוונת. אודה מאוד על ההסבר האמא המודאגת

26/10/2004 | 22:56 | מאת: ד"ר אייל גל

כמובן שיש לשלול חסימה או הצרות במוצא הקיבה ע"י כיב או גידול (נדיר בגיל זה) אך לרב הדבר נובע מפעילות מואטת של הקיבה והתרוקנות איטית (מה שיכול להסביר א הבחילות). יש לחזור על הגסטרוסקופיה לאחר צום ממושך יותר ולבצע בדיקת התרוקנות קיבה ע"י מיפוי כדי לזהות את מקור הבעיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול