שיפור דרמטי בתופעת הריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/10/2004 | 18:21 | מאת: דורון

מזה שנים רבות אני סובל מבקע סרעפתי וריפלוקס שהחלו בעקבות ניתוח גב ממושך. ב5 השנים האחרונות אני מטופל בזוטון או באומפרדקס (לוסק) והכל בסדר. אבל, אם בטעות שכחתי לקחת את התרופה בבוקר, עד הצהרים הייתי משתגע מצרבת בלי קשר אם אכלתי או לא, ישנתי או לא וכו'. והנה, לפני כ 5 ימים חליתי בשפעת שהתפתחה לברונכיט עם שעול שגרם לי לכאבי ראש. על דעת עצמי התחלתי לקחת גלולות קודאין להקלת השיעול ומחולשה שכחתי לקחת את הלוסק ונזכרתי בלילה. לתדהמתי התברר לי שאין לי צרבת. החלטתי להמר והמשכתי לא לקחת את הלוסק גם למחרת. אותה תוצאה. כבר 5 ימים בלי לוסק ואין צרבת. בגלל המחלה אכלתי מעט מאד ושכבתי רוב הזמן אך כיום אני שוב בעבודה הרגילה, אוכל רגיל פחות או יותר ועדין לא נצרב. האם יתכן שזה כתוצאה מהקודאין ואם לא מה יכולה להיות הסיבה לתופעה ? מה הסיכוי שהבעייה נפתרה ?

25/10/2004 | 22:30 | מאת: ד"ר אייל גל

אני מצטער לאכזב אותך אך קודאין לא מרפא רפלוקס אם כי ייתכן שגורם לשיפור זמני. קודאין הוא תרופה ממשפחת האופייטים ולכן אסור לצרוך אותה באופן ממושך וכן היא גורמת לעצירות קשה. ייתכן שגם השינוי בהרגלי האכילה בזמן המחלה תרם להקלה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול