קולטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/10/2004 | 14:05 | מאת: שימרית

שלום שמי שימרית אני בת 24 וחצי ואני סובלת מקולטיס. אני מקבלת רפסאל וקורטיזונים לפי הצורך אבל ינה בעיה עדין אני נכנסת לשירותים לעיתים קרובות יש הקאות שילשולים וכול הנלווה בזה למרות שאני מקבלת טיפול . אני יציין בפניכם את בדיקות הדם שלי: hcb-11,hct 34.1,mpv 6.3,mcv74.8,mch 25.9,eos%0.5,eos.abs 0.0 אני סובלת מהמחלה כבר 4 שנים למען האמת אני כבר לא יודעת מה לעשות לא עשיתי קולנוסקופיה הרבה זמן. אבקש את עזרתכם בדחיפות בתודה מראש שימרית

25/10/2004 | 22:23 | מאת: ד"ר אייל גל

נראה שהטיפול שלך אינו אפקטיבי מספיק לא הביא אותך למצב של רמיסיה.אם את זקוקה לטיפול בקורטיזון לעתים תכופות, יש לשקול לשנות את הטיפול התרופתי. כמובן שרצוי להעריך את מצב הדלקת לפני כל שינוי כזה ע"י קולונוסקופיה או לפחות סיגמואידוסקופיה. עליך לפנות בהקדם לרופא המטפל שלך. ד"ר גל

26/10/2004 | 00:35 | מאת: שי

האם "הלחמה" או טיפול דומה (לייזר, הזרקת חומרים) יכולים לעזור במקרה של קוליטיס ? בדיוק הפסקי עכשיו טיפול בקורטיזון לאחר תקופה ארוכה יחסית של דימומים. אני חולה כבר מ 2001 והיתה לי תקופת רגיעה של כשנה אחת בלבד מאז. בכל פעם שירדתי במינון הרפאסל, חזר לי הדימום, ולכן אני חייב להישאר על 3 גרם ליום. אני מאוד רוצה "לוותר" על התלות בכדורים. הייתי רוצה לדעת האם יש תרופה או טיפול חדשים המומלצים על ידכם? תודה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול