אבילק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/10/2004 | 02:33 | מאת: שני

לד"ר שלום רציתי לדעת האם סירופ אבילק נחשב למשלשל? או שהוא בטוח לשימוש ממושך ואינו גורם לתלות או להרס שרירי המעיים? האם הוא יכול ליגרום לבעיות של איבוד אשלגן וכ"ו כמו שיכול ליהיות עקב שימוש במשלשלים כגון לקסטיב וכ"ו?? מה ההבדל בין סירופ אבילק לכדור לקסטיב למשל מה השוני בפעולות שלהם ? מתי (לאחר או ליפני אוכל , בבוקר או בלילה) הכי טוב לקחת את האבילק להשפעה הטובה ביותר ומהוא המינון היומי המומלץ (מה קורה במיקרה של מינון עודף בטעות?) אודה לך על תשובה מפורטת

23/10/2004 | 16:57 | מאת: ד"ר אייל גל

אבילק הוא סוג של סוכר שאינו נספג במעי ולכן מגיע למעי הגס וגורם לספיחת נוזלים למעי וכך מרכך את היציאות. אבילק אינו גורם לגרוי רירית המעי ואיבוד מלחים כמו לקסטיביים ולכן ניתן להשתמש בו שימוש ממושך. המינון המומלץ הוא בין 15 סמ"ק בערב עד 30 סמ"ק 3 פעמים ביום בהתאם לתגובה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול