diverticula

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/10/2004 | 09:16 | מאת: רינה

לום רב תודה על התשובה המהירה שקיבלתי בפעם הקודמת. אתמול עברתי כריתת פוליפים במעי הגס , אחד מהם בגודל של כ- 4 סמ' והם נשלחו לביופסיה. בדוח של הרפא רשום שהוא מצא גם כמה DIVERTICULA במעי. האם תופעה זו יכולה לגרום לגזים רבים ולתחושה של גדוש במהלך היציאות ? צריך לציין שאני אלרגית ללקטוז גם . המון תודה מראש רינה

21/10/2004 | 11:26 | מאת: ד"ר אייל גל

דיברטיקולי (או סעיפים של המעי הגס) הם ממצא שכיח ולרב אינם סימפטומטיים. דיברטיקולים מרובים יכולים לגרום לעתים לכאבים לא ספציפיים ונפיחות בעיקר בבטן השמאלית, במקרים לא שכיחים ייתכנו סיבוכים כגון דימום, דלקת של הסעיף או אף התנקבות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול