בדיקות לבן חמישים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/10/2004 | 15:18 | מאת: גיל

אני בן 50 ורציתי לדעת אילו בדיקות רצוי לעשות כדי לבדוק אם אין גידולים כלשהם--שמעתי על הקולונוסקופיה הוירטואלית-האם זה מומלץ או שקולונוסקופיה רגילה עדיפה. שמעתי גם על בדיקת המעי הדק באמצעות גלולת צילום--מה דעתך על כך.האם יש גם צורך בבדיקה ידנית -רקטאלית שמאד מרתיעה אותי.והאם הקולונוסקופיה פוטרת מהצורך לעשות בדיקת דם סמוי בצואה.

20/10/2004 | 00:18 | מאת: ד"ר אייל גל

הבדיקה המומלצת ע"י משרד הבריאות היא דם סמוי בצואה מדי שנה. בארה"ב כבר מקובל ביצוע קולונוסקופיה לפחות פעם אחת מגיל 50 למניעת סרטן המעי הגס. לגבי הקולונוסקופיה הוירטאולית אין עדיין מספיק מידע לגבי יעילותה במניעה מכיוון שאינה כוללת הסרה של פוליפים. בדיקת הקפסולה המצלמת את המעי הדק אינה בודקת את המעי הגס שהוא המקום השכיח לגידולים. ד"ר גל

28/12/2004 | 13:31 | מאת: אור

מהי הבדיקה?

05/02/2005 | 13:50 | מאת: arnon99

האם פוליפ מסוג אדינומה ממאיר ומה מדת סכונו.

25/04/2005 | 08:08 | מאת: פרח

בעייתי היא ליחה בגרון בכמות מרובה במיוחד כשאני אוכלת ואחרי האוכל הליחה מתגברת בכמות מרובה ולעתים גורם לי לקושיי נשימה מצב שמגביל אותי לעיתים לצאת לאכול בחוץ. עלי לציין שבבדיקה אדוסקופיה היהלי את החיידק האליקובטר וטופלתי באנטיביוטיקה לאחר כמה חודשים בבדיקת נשיפה יצא שלילי. כמו כן בבדיקה האדוסקופיה הממצא ריפלוקס . כיום אני מטופלת בלוסק במשך כשנתיים כאשר הבעיה של הליחה לא נפתרה לי אשמח אם תוכל ליעץ לאיזה בדיקה או טיפול עלי להמשיך כדי לטפל בבעיית הליחה.

28/12/2004 | 13:31 | מאת: אור

מהי הבדיקה?

11/05/2005 | 15:29 | מאת: יגנה

לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בבטן עליונה ניגשתי לרופא משפחה ועשיתי בדיקת אולטראסאונד,בבדיקה נאמר לי שיש לי הרבה גזים,לאחר מכן ניגשתי לרופא גסטרו היא שלחה אותי לבדיקת הנשפה.התגלה בבדיקה שיש לי את החיידק הליקובקטור. קיבלתי טיפול תרופתי משולב ובזמן טיפול תרופתי הכאבים הופחתו בצורה משמעותית, לאחר סיום הטיפול התחילו הכאבים לחזור בכל אזור הבטן שפעם הכאב היה בחלק עליון ופעם בחלק תחתון,בנוסף כאבים באזור הכליות,אבקש לקבל תשובה לממצאים הנ"ל. תודה רבה

02/01/2005 | 03:13 | מאת: יעל

שלום. אני בת 32 וסובלת מגזים ונפיחות בבטן. תופעה זו מתרחשת לאורך כל היום...(כבר מיספר שנים). נבדקתי על ידי גסטרואנטרולוג שטען שאני סובלת מתסמונת המעי הרגיז ואין הרבה מה לעשות... לצערי הנפיחות והגזים מפריעם לי מאוד.. האם בכל זאת יש פיתרון? אולי חלקי.? בדיקת דם סמוי תקינה וכן בדיקות הדם תקינות , בתודה מראש. יעל.

16/04/2005 | 11:05 | מאת: שלומי

פניתי לרופא לאחר 3 ימים של כאבים שהלכו והתגברו בצד שמאל בשיפולי הבטן, עד כדי כך שאני לא יכול להתכופף, פניתי לרופא משפחתי שהודיע לי לאחר בדיקה חיצונית שיש לי כליאת גאז במעי הגס , נתן לי במקום זריקת 80 מיליגרם של פופינטס הודיע לי להמתין בחוץ 1/2 שעה וזה יעבור, כמובן שזה לא עבר ואז רשם לי כדורים בשם קולוטאל 3 פעמים ביום והנה חלפו עוד יומיים ושם דבר לא עוזר. כאב שנמשך וגורם להגבלת התנועה בלהתכופף

16/08/2005 | 15:40 | מאת: א.פרץ

שלום אני בן 75 ואני מטופל בלוסיק 20 בגלל בקע בקיבה ,אני נוטל את התרופה מזה שש שנים. האם יש לתרופה זו תופעות לוואי לזמן כה ארוך של נטילת התרופה. האם אפשר להקטין את המינון?או להפסיק לגמרי?הכאבים עברו לי. תודה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול