היסטוריה של סרטן המעי במשפחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/10/2004 | 11:29 | מאת: יערה

סבא שלי נפטר מסרטן המעי, אני בת 29, האם רמת הסיכון שלי היא גבוהה? מאיזה גיל צריך להתחיל עשות בדיקות לגילוי מוקדם? ואיזה בדיקה מבוצעת- האם חודרנית? האם הבדיקה המוקדמת אמינה והאם גילוי בשלב מוקדם אפשר להרפא מהמחלה בקלות? תודה .

20/10/2004 | 00:15 | מאת: ד"ר אייל גל

מכיוון שלא מדובר בקרבה מדרגה ראשונה דרגת הסיכון אצלך דומה לאוכלוסיה הרגילה וזאת במידה ואין מקרים נוספים של סרטן במשפחה והסרטן אצל סבך לא הופיע בגיל צעיר מ 50. בעזרת גילוי מוקדם המבוצע בד"כ מגיל 50 ע"י בדיקת דם סמוי בצואה מדי שנה, סיגמואידוסקופיה או קולונוסקופיה פעם ב 5 עד 10 שנים ניתן לגלות פוליפים שהם השלב המוקדם של סרטן ולהסירם בהקדם או גידולים בשלבים ראשוניים שבהם הטיפול יעיל יותר. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול