חום, שילשולים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/10/2004 | 21:27 | מאת: אלי

שלום רב ! אני חייל בן 21, שמי אלי .. רוצה לציין שאתם עושים עבודה נהדרת בפורום הזה ושהעצות שלכם ממש עוזרות לאנשים ! keep up the good work ! ועכשיו לבעיה שלי .. אני מיום חמישי התחלתי לשלשל החום שלי עולה ויורד ומאד לא יציב , החום נע בין 37-38. אני משלשל כבר 4 ימים והרופאים בבסיס נותנים לי רק אקמול וטוענים שזהו סוג של וירוס ושזה יעבור לבד... עד יום שבת היו לי כאבי ראש נוראיים ובימים האחרונים הפסיקו . היום שילשלתי פחות אבל בפעם האחרונה שהיתה לי יציאה , הצואה הייתה בצבע ירוק חזק. אציין שכל היום אכלתי רק דגים ופסטה- כ 3 ארוחות. אני ממש מבוהל ולא יודע איך לטפל בזה... הרופאים בבסיס ובחר"פ לא עושים כלום.

19/10/2004 | 23:52 | מאת: ד"ר אייל גל

מחלות שלשוליות חריפות בגילך הן לרב על רקע זיהומי ויראלי או חיידקי וברובן משתפרות ללא צורך בטיפול אנטיביוטי . הטיפול במחלות הוא תומך ע"י מתן נוזלים במקרה של התייבשות, הורדת חום והקלה על כאבים. במידה שהשלשול מתמשך או מלווה בחום גבוה, כאבים חזקים או דימום נוטלים גם תרביות צואה, שינוי במרקם וצבע הצואה בזמן ההחלמה הוא שכיח. אני בטוח שאתה בידיים טובות ומאחל לך החלמה מהירה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול