אבנים בדרכי מרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/10/2004 | 22:44 | מאת: סיגית

אני בת 38 ולאחרונה עקב כאבים ברום הבטן אובחנו אצלי אבנים בכיס מרה וכן אבן בדרכי מרה. עברתי ERCP לשחרור האבן בדרכי המרה .לפני הפעולה סבלתי מגירוד קשה בכל חלקי גופי וגם היום כ 3 ימים לאחר אני עדיין סובלת מגירודים קשים אין לי תור לניתוח משום שתפקודי הכבד שלי לא חזרו לקדמותם ואני אמורה לחזור עליהם בעוד שבוע . שאלתי מתי והאם הגירודים יפסקו ותוך כמה זמן בערך ניתן לצפות שתפקודי הכבד יחזרו לנורמה?

17/10/2004 | 22:30 | מאת: ד"ר אייל גל

בדרך כלל הצהבת והגרד חולפים תוך מספר ימים לאחר הוצאת האבנים מדרכי המרה. ייתכן שקיימת בעיה בניקוז דרכי המרה כגון אבנים שנשארו, הצרות של צינור המרה או בצקת באזור חיתוך הפפילה (האזור בו נכנס צינור המרה לתריסריון) ולכן יש לעקוב אחרי המצב ולהחליט אם יש צורך בטיפול חוזר. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול