צריכה עזרה- בעיות במעיים מטיול בתאילנד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/10/2004 | 18:33 | מאת: ravit

שלום, אני בת 24 חזרתי מטיול בתאילנד כששם טענו הרופאים (ללא בדיקות) שחטפתי הרעלת מזון, טופלתי במשך שבוע באנטיביוטיקה, וכשהבתי שלבית החולים הזה אין עוד שום פיתרון והרגשתי השתפרה קצת החלטתי לחזור לעיר המרכזית ולהבדק בבית חולים רציני יותר, גם שם נתנו לי אנטיביוטיקה לעוד תקופה של שבוע לאחר שהועיל קצת. הגעתי לארץ בהרגשה טובה ולאחר 4 ימים חזרו לו ההתקפים של בחילות הרבה צואה (לא בהכרח תמד שילשולים, הרגשה של שריפה בבטן והרבה גרפסים. כאילו ולא טופלתי בכלל. התאשפזתי בהלל יפה שם נתנו לי פריגיל ולא מצאו כלום בבדיקות צואה או דם - הכל היה תקין, ושוב השתחררתי מבית החולים בהרגשה טובה יותר כשהפסיקו את הטיפול עם הפרגיל.לאחר שוב כ ארבעה ימים חטפתי את אותו התקף שוב וההרגשה הרעה חזרה. הפעם נגשתי לרופא עשיתי בדיקות ושם מצאו לי פרזיט "PARAS GEN ST CULT חיובי וגם CLOSTR.DIFFIC.TOXIN POSITIVE בעקבות הממצאים הללו נתנו לי טיפול תרופתי של פריג'יל ל עשרה ימים. התופעה עדיין קיימת למרות סיום הטיפול התרופתי. כרגע אני ממתינה לבדיקה קולונוסקופיה רציתי לברר אם התופעות יכולות לנבוע מתופעת המעי הרגיז? או מדלקת שקטה- לא זהומית, שגורמת להרגשות הללו? או אם ההבחנה שונה לגמרי ? בנוסף שכחתי לציין כי כל הסיפור נמשך כבר חודשיים המון תודה. רוית

17/10/2004 | 16:26 | מאת: ד"ר אייל גל

הבעיה של מטיילים החוזרים מטיול במדינות מתפתחות עם שלשולים ותופעות שונות של מערכת העיכול מוכרת וידועה ואף קיבלה שם מיוחד - traveler's diarrhea. מדובר בדרך כלל בזיהומים על רקע זנים מסויימים של חיידקים הנפוצים בארצות מתפתחות שאינן מוכרים למערכת העיכול של המטייל ולכן גורמים לדלקת. אותם זנים אינם גורמים כלל לבעיה במערכת העיכול של התושבים המקומיים ולכן גם לא מתגלים בתרביות רגילות. טיפול אנטיביוטי לעתים עוזר אך לעתים גורם לבעיות כמו שינוי בפלורה של המעי והתפתחות חיידקים אלימים כגון קלוסטרידיום. בנוסף רבים מהמטיילים גם לאחר שהבריאו ממשיכים לסבול מתופעות שונות של אי סבילות ללקטוז ותסמונת המעי הרגיש. יש מקום לנסות טיפולים פרוביוטיים ולהמשיך בבירור במידה ואין שיפור מכיוון שבגיל זה יכולות להופיע גם מחלות המעי הדלקתיות לראשונה. ד"ר גל

18/10/2004 | 11:31 | מאת: ravit

קודם תודה רבה על העזרה, אני ממינה מדבריך שאכן כדאי בנוסף לטיפול הפרוביוטי ולבדיקת הקולנוסקופיה שתתקים כדאי גם לברר לגבי המעי הרגיז ? ולדיאטה מסויימת? לא הבנתי בדיוק את הכוונה לסבילות ללקטוז, מה זאת אומרת? איפה אני יכולה לברר עוד מידע או לקרוא על הנושא ? המון תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול