לרופאים היקרים השלום והברכה - מס' שאלות בנושא "צלי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/10/2004 | 22:12 | מאת: יורמי

שלום רב, עשו לי את הבדיקות הבאות: TransGlutaminase (IgA) Ab Immunoglobulin M Immunoglobulin G Immunoglobulin A --- --- --- --- --- בשלושת הבדיקות האחרונות יצאו ערכים תקינים. אך בבדיקת ה - TransGlutaminase (IgA) Ab התוצאה היא: 4.1 בזמן שהערכים הם אלו: ערכי יחוס Negative: 0 - 5 U/ml Borderline: 5 - 8 U/ml Positive: 8 U/ml גדול מ - אין משמעות קלינית במקרים של .IgA -חסר ב בגסטרוסקופיה נלקחה ביופסיה, ונמצאה חיובית לצליאק. לא היו תסמינים אופייניים כמו שילשולים או משהו שקשור לצליאק. (הבדיקה נערכה מסיבה אחרת) עכשיו מה שרציתי, זה 3 דברים ממוקדים: 1. איך יתכן שהתוצאה של הבדיקת דם יצאה שלילית לגמרי, ואילו הביופסיה יצאה חיובית? 2. איזה עוד בדיקות דם\שתן (לא ביופסיה) קשורות אל נושא הצליאק? 3. (אני אסביר את השאלה, עשיתי שבוע שלם דיאטה של "רק ירקות ומים", מייד אחריו יצאתי לנופש בבית מלון לשבוע שבמהלכו אכלתי מכל הבא ליד בכמויות אדירות+אוכל מטוגן ולא מי יודע מה בריא, וכשחזרתי מהמלון השתתפתי במסיבה כלשהי במהלכה שתיתי כמויות מוגזמות של אלכוהול) האם יתכן שכתוצאה מאכילה פרועה ולא מסודרת זו, נצפה בבדיקת ביופסיה סימנים האופייניים לצליאק, שזה בעצם השטחה של הסיסים ותהליך דלקתי? לתשובתכם אודה. שלושת השאלו האלו מעסיקות אותי מאד :-]

14/10/2004 | 22:57 | מאת: ד"ר אייל גל

אין ספק שקיימת כאן חוסר התאמה בין ממצאי הביופסיה שהיא הבדיקה הספציפית ביותר לצליאק לבדיקת הסרולוגיה שהיא תקינה. יש מקרים נדירים של צלייק עם סרולוגיה תקינה ויש מחלות שיכולות להדמות לצלייק בביופסיה. על רופא הגסטרו לעבור על כל התשובות, לבדוק שוב את הפתולוגיה ואולי לבדוק נוגדנים נוספים כמו אנטיאנדומיזיום. כמו כן יש לחפש ממצאים מעבדתיים הקשורים לצלייק כמו אנמיה או ירידה ברמת סידן בדם. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול