כאבי בטן חוזרים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/10/2004 | 10:24 | מאת: קרן

מהו רפלוקס?? האם כאבי בטן לאחר שינה יכולים להעיד על קיומן והטבה ע"י כדור גסטרו?? האם תסמונת המעי הרגיז יכולה להסביר כאבים ברום הבטן גם?? מה ההבדל יניהם והאם לאחר שנמצאה בדיקת גסטרוסקופיה תקינה יתכן וזו לא אחת מהאבחנות הללו??

14/10/2004 | 22:16 | מאת: ד"ר אייל גל

רפלוקס בדרך כלל לא מתבטא בכאבי בטן אלא בצרבת ורגורגיטציה (עליה של נוזלים ומזון לוושט) ולעתים תסמונות כמו שיעול, צרידות וליחה מרובה. תסמונת המעי הרגיש מתבטאה יותר בכאבי בטן שונים, שינוי בהרגלי וצורת היציאות, נפיחות וגזים בבטן. לעתים יש רגישות יתר גם באזור הקיבה ללא ממצאים בבדיקת גסטרוסקופיה והדבר נקרא non ulcer dyspepsia . ד"ר גל

21/10/2004 | 21:50 | מאת: א

האם יש טיפול נגד המעי הרגיז? או צריך רק לדעת להרגיע את הגוף.?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול