שאלות לגבי המחקר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/10/2004 | 00:46 | מאת: נעמה

מה זה אומר - בולם את התהליך הדלקתי? האם הכוונה שזו תרופה שלאחר תקופה מסויימת חלה הבראה וניתן יהיה להפסיק לקבל אותה, או שזו תהיה תרופה שיהיה צריך לקחת כל החיים. ושאלה נוספת - אם זו תרופה שצריך לקחת כל החיים, מה קורה למי שהתרופה מסייעת לו, כאשר נגמרת תקופת המחקר. יכול להיות מצב שחל שיפור משמעותי, ואז המחקר נגמר והנחקר לא יכול לקבל את התרופה ואז הוא נהיה שוב חולה?

14/10/2004 | 10:27 | מאת: ד"ר אייל גל

בדומה לרמיקייד ותרופות אחרות אין עדיין תרופה הגורמת העלמות של מחלת הקרוה'ן לתמיד. מדובר בחומרים המורידים את עוצמת הדלקת עם אחוזים גבוהים של הפוגה (רמיסיה). החולים בדרך כלל זקוקים לטיפול אחזקה ע"י תרופות כגון 5ASA או אימונומודולטורים כמו אימורן או 6MP . לגבי חולים שהתרופה עזרה להם תוך כדי המחקר הרי כנהוג במחקרים כאלו החברה מספקת את התרופה לחולה עד לתחילת שיווקו. לצערי, כנראה שהגיוס למחקר זה מסתיים בימים האלו. ד"ר גל

14/10/2004 | 17:47 | מאת: יוסי

אני מקבל רמיקייד בנוסף לאימורן, לאחר שתקופה ארוכה רק אימורן לא הפסיק. בהתחלה אחרי בערך 7 שבועות התחילה לי התלקחות קשה ובערך יצא לי כל 8 שבועות לקבל טיפול. פעמיים אחרונות קבלתי את הטיפול בלי שתהיה לי התלקחות קשה, ואם הכל יהיה בסדר אני אקבל את התרופה כל 8 שבועות. בתקווה שהטיפול יגרום לי להפוגה מלאה, מתי הזמן להפסיק את קבלתו. ומה אחר כך? אני מניח שלא יוותרו לי גם על האימורן? כמה זמן אצטרך לקחת אימורן?

14/10/2004 | 23:01 | מאת: ד"ר אייל גל

אין הנחיות ברורות בנושא זה, יש הממשיכים בטיפול כל 8 שבועות לשנה ויש הנותנים רק אם מופיעה התלקחות לאחר מספר קטן של טיפולים. לגבי אימורן יש הטוענים שצריך להפסיקו אחרי 5 שנים ויש הממשיכים איתו ללא הגבלת זמן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול