דיזנטריה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/10/2004 | 21:56 | מאת: מיכל

כ - 3 ימים לאחר שחזרתי מטיול בסיני התחלתי לסבול משלשולים תכופים (לעיתים עם דם), חום גבוה שנמשך מס' ימים וכאבי בטן חזקים. רופאת המשפחה נתנה לי טיפול אנטיביוטי (CEFORAL) לשבוע. לאחר 10 ימים החום אמנם ירד אבל אני ממשיכה לסבול משלשולים תכופים ומכאבי בטן חזקים, והבטן נפוחה וקשה. האם נדבקתי בדיזנטריה? אם כן, כמה זמן נמשכת המחלה?

14/10/2004 | 09:10 | מאת: ד"ר אייל גל

הסימנים אכן מתאימים לדיזנטריה או שלשול זיהומי אחר. יש כמובן לאשר זאת ע"י תרביות צואה עם צמיחה של שיגלה, סלמונלה או קמפילובקטר. גם לאחר השלשול החריף יכולה להיות תקופה של יציאות לא סדירות וכאבי בטן עקב שינויים בפלורת המעי ורגישות ללקטוז. רצוי להמנע מדברי חלב וניתן להשתמש בחיידקים פרוביוטיים. התייעתי עם הרופא לגבי תרביות חוזרות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול