בדיקת מנטו לגילוי שחפת בחולה קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/10/2004 | 22:19 | מאת: אורי

שלום דר'. אחותי סובלת ממחלת הקרוהן ומטופלת באמצעות כדורים בשם אמורן וכן קורטיזון. עקב חוסר יעילות הטיפול התרופתי, ונסיון הרופא המטפל להחליף הטיפול לזריקות מסוג אחר (אני לא יודע את שם הזריקה), לטענת הרופא (גסטרו) יש צורך לבצע בדיקת שחפת טרם תחילת הזריקות. בביצוע בדיקת מנטו נמצא אודם בקוטר מקסימאלי של 9.5 מ"מ. על סמך ממצא זה ובהתייחס לשיקוף ריאות, הרופא המאבחן טען שהיא נושאת את החיידק. אני יודע שהטיפול באמורן פוגע במערכת החיסונית בגוף. שאלותיי הם: 1. האם נכון היה בכלל לבצע את הבדיקה (להכניס חיידק שחפת לגוף שסובל כרגע מבעיה של כשל מערכת חיסונית- בעקבות האמורן) 2. האם השימוש באמורן בתקופה זו לא יכול לשבש את אמינות בדיקת המנטו. לתשובתך אודה בברכה אורי

11/10/2004 | 23:26 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת המנטו נעשית בחולי קרוה'ן לצורך גילוי של שחפת סמוייה לפני תחילת טיפול בתרופה רמיקייד. התרופה מדכאה את מערכת החיסון וקיים חשש כי חיידק שחפת שהיה רדום עלול להתפרץ תוך כדי הטיפול. אם בדיקת המנטו חיובית לרב נמנעים מתחילת הטיפול ואם אין ברירה מוסיפים לטיפול גם תרופות נגד שחפת. בדיקת המנטו עצמה אינה מכילה חיידקי שחפת ואינה מסוכנת. אימורן לא אמור לשנות את תוצאות הבדיקה. ד"ר גל

12/10/2004 | 00:26 | מאת: רוני

לד"ר גל שלום. הבן שלי חולה בקרוהן ומקבל רמיקייד כבר למעלה משנתיים בתדירות גבוהה. עד עכשיו הוא לא עבר בדיקת מנטו. האם נראה לך שיש צורך/טעם לעבור את הבדיקה?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול