תזונה וקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/10/2004 | 20:30 | מאת: מיטל

שלום הנני חולת קרוהן מזה 6 שנים. אני מוגדרת כחולה קלה יחסית של המחלה. בשלוש השנים האחרונות פיתחתי רגישות ללקטוז ודבר זה הוכח בבדיקת הלקובטור. בנוגע למזונות אחרים, קשה לי להגדיר כל כך למה אני רגישה ולמה לא. לפעמים אני אוכלת דבר מה ולאחר יום - יומיים אני מקבלת התקפים של כאבי בטן ועוויתות ואיכשהו אני מנסה לקשר אותם למה שאכלתי. רציתי לדעת האם התקפים אלו באמת קשורים לאוכל מסויים אף על פי שכבר חלפו ימים. זאת אומרת, האם אכן מאכל יכול להשפיע על מערכת העיכול רק 24 שעות ויותר לאחר אכילתו? בתודה, מיטל

10/10/2004 | 23:05 | מאת: ד"ר אייל גל

כדי לזהות מזונות מסויימים הגורמים לבעיות או החמרה במצב רצוי לנהל יומן מדוייק של המזון והסימפטומיים ולהשתמש בשיטה הקרויה דיאטת אלימינציה בה מזהות קבוצות מזון מזיקות. כרגע קיים מחקר הכולל דיאטת אלימינציה לחולי קרוה'ן בבי"ח בילינסון. את יכולה לפנות אלינו ולהצטרף למחקר במידה ותמצאי מתאימה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול