קרוהן והריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/10/2004 | 10:45 | מאת: מאיה

האם יש בעיה עקרונית להכנס להריון לחולות קרוהן ? זה אפשרי רק ברמיסיה מוחלטת? אם לא , האם יש בעיה כזו כאשר אני מטופלת בפנטסה (4 גר ליום) ובודסון (3mg x 3) ? האם עלי לשאוף לעבור לטיפול בתרופות אחרות פחות מסוכנות ? תודה מראש נ.ב. אני בת 26 המחלה החלה לפני שנתיים וחצי במצב קל יחסית (עם עליות וירידות)

10/10/2004 | 22:26 | מאת: ד"ר אייל גל

כפי שציינתי כבר בעבר הבעייה העיקרית בהריונות בחולות קרוה'ן היא פעילות המחלה. כניסה להריון בזמן מחלה פעילה או התלקחות בזמן ההריון מגדילה את הסיכון להפלות, תינוקות במשקל נמוך וסיבוכים אחרים. רב הטיפולים התרופתיים (פרט למטוטרקסט) נחשבים לבטוחים בהריון. מחקר שהתפרסם באפריל השנה עקב אחרי חולות IBD בהריון ולא מצא הבדל במומים או הפלות בין נשים שקיבלו טיפול תרופתי לאלו שהיו ללא טיפול. מסיבות אלו מומלץ להכנס להריון במצב של רמיסיה ולא רצויע להפסיק טיפול תרופתי שאיתו החולה הייתה מאוזנת (פרט למטוטרקסט). לא יודע אם יש מספיק נתונים לגבי בודזון בהריון, רצוי להתייעץ עם המרכז ליעוץ תרופתי בבילינסון או למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 02-6243669 . ד"ר גל

11/10/2004 | 22:10 | מאת: מאיה

שלום ד"ר גל , רציתי לדעת מה קורה אם אני ברמיסיה אין לי הרי דרך לדעת אם תהיה לי התלקחות של המחלה במהלך ההריון - אז המצב די מלחיץ ומסוכן , לא?

23/10/2004 | 19:21 | מאת: הילה

נכנסתי להריון מחולה קרוהן הנוטל פורינטול פעם ביום. הייתי רוצה לדעת אם יש לכך השלכות על העובר?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול