שטיפת מעי גס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/10/2004 | 15:44 | מאת: ערן

לד"ר אייל גל שלום, רציתי לשאול מה הקטע החדש יחסית הזה של שטיפת המעי הגס. זה באמת טוב? לאנשים עם קשיי עיכול באמת מצטברת כל כך הרבה פסולת מזיקה לאורך השנים? מה דעתך על הנושא? תודה.

10/10/2004 | 21:28 | מאת: ד"ר אייל גל

אין שום הוכחות ליעילותם של טיפולים אלו, יש לזכור כי המעי יודע לנקות את עצמו ואין שום פסולת המצטברת במעי. שטיפות של המעי יכולות גם לשטוף את הפלורה החיידקית הנורמלית ולגרום לשיבוש פעילותו הסדירה, חומרים מסויימים המוחדרים בחוקנים עלולים לגרום לגרוי ואף דלקת של המעי. איני יכול להמליץ על טיפולים אלו ובידיים לא מקצועיות עלול להגרם נזק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול