כאבי בטן על רקע אנורקסיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/10/2004 | 20:38 | מאת: אני

בקצרה,בקצרה,בקצרה- אני בתוך "מעגל האנורקסיה" למעלה מ-4 שנים ( כולל תקופה די ארוכה של שימוש במשלשלים) . ברור לי שכתוצאה מה"עניין" - כרגע, לאחר האכילה וללא קשר אליה- סביר שאסבול מכאבי בטן אך התדירות והעוצמה שלהם הופכים לא סבילים. הייתי אצל גסטרואנטולוג ידוע- לדבריו- אני לא אמורה לסבול מכאבי בטן אלא לאחר ארוחה. בפועל- אני סובלת כמעט בכל רגע ביום. מה דעתך? מה ניתן לעשות או למי לפנות כדי להקל וכדי שאכילה מעכשיו לא תהיה משהו שמפחדים ממנו .. תודה.

06/10/2004 | 21:11 | מאת: ד"ר אייל גל

אם היית אצל גסטרואנטרולוג ולא נמצאה סיבה לכאבים ייתכן שמדובר על כאבים על רקע סבל ממושך למערכת העיכול והפרעות תפקודיות כמו תסמונת המעי הרגיש שהן נפוצות בחולות אנורקסיה. התיעצי עם הרופא לגבי תרופות שיקלו על הסימפטומים עד לחזרה של המערכת למצב נורמלי. הדבר העיקרי הוא להמשיך לטפל באנורקסיה ולחזור לתזונה נורמלית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול