תופעה מוזרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/10/2004 | 12:10 | מאת: טלי

שלום רב בעלי סובל כבר חודשים רבים מתופעה שקוראת לעיתים יותר מאחת לחודש. אני כבר מיואשת ממנו והוא לא רוצה לגשץ לרופאים כדי לא להטרטר... מה שקורה לו הוא: בדר"כ בשעות הערב הוא מרגיש בכאבי בטן ובחילות עם רצון להקיא, אבל הוא אינו מקיא. לעיתים זה קורה גם באמצע הלילה, הוא קם ומתענה מבחילות ומ"סיבובים" בבטן. האם אני צריכה "לסחוב" אותו מהאף לגסטרואנטרולוג? איזה מומחה יש באזור זכרון - חדרה? תודה

06/10/2004 | 12:37 | מאת: יובל

טלי, היה לי דוד שסבל מבעיה דומה ובסוף זה היה מחלה קשה. כחי אותו דחוף לגאסטרואנטרולוג.

06/10/2004 | 17:17 | מאת: כפיר

נטל שלום! מדברייך לא ניתן לדעת מה בעייתו של בעלך, ואין לטעם לסחוב אותו מהאף לגסטרו אם לא משתף פעולה והגסטרו, סביר להניח שלא יגלה הרבה בבדיקה שגרתית . בדיקות גסטרות יקרות, ובירור גסטרואנטרולוגי, מצריך הפניה מרופא משפחה... ובירור גסטרואנטרולוגי עלול להיות באופן פרטי מאד מאד יקר ..ולפעמים מיותר... לכן בהתקף הבא, את מודיעה לו שמחר בבוקר הולכים בכח לרופא המשפחה שיכול לשלוח אתכם לבירור ראשוני והדמייה, ובמידה ולא נמצאה אבחנה או טיפול מתאים תופנו לגסטרו עם הבירור הראשוני שיחסוך זמן וטרטורים רבים.... למשל, אמי התלוננה על צרבות, רק כשתדירותן עלתה,רופא המשפחה הציע לה גסטרוסקופיה או צילום בטן. היא בחרה צילום בטן וקבלה אבחנה של בקע סרעפתי ומקבלת היום טיפול משמר ללא ייעוץ גסטרו. דודה שלי עובדת בהנהלת מחוז בקופה מסויימת והיא אומרת שפעם הרופא המשפחה היה המחליט האבסולוטי... כיום,המצב השתנה לקיצוניות השנייה-החולה מנסה להיות הרופא של עצמו.. ופונה לפעמים לרופא הלא נכון, עם מידע לא נכון, לכן יש לפנות לרופא המשפחה וממנו להמשיך הלאה לפי הצורך.... מאחל בהצלחה...והמון בריאות בהצלחה ובריאות שלמה...

06/10/2004 | 19:51 | מאת: ד"ר אייל גל

כמובן שלא ניתן לקחת אדם בוגר בכוח לרופא, הסבירי לו כי ייתכן שמדובר בבעיה שניתן לטפל בה בקלות או בבעיה מסובכת אך כדי להחליט יש לגשת קודם כל לרופא המשפחה לבדיקות ראשוניות ואז במידת הצורך לרופא גסטרו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול