רפלוקס חוזר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/10/2004 | 21:41 | מאת: יוסי

ד"ר שלום לפני כ3 שנים הרגשתי לחצים בחזה עם הקרנות ליד שמאל ולגב. אושפזתי למעקב תוך שלילה של בעיות לב.בצלום ושט נתגלה אצלי רפלוקס וטופלתי בלוסק למשך כחודש .ואכן הכאבים חלפו. לפני כשבוע חזרו הכאבים ביתר עוצמה כלומר כאבים בחזה ,צריבות הרגשת צריבה בבית החזה ובחילות המתבטאות בגזים דרך הפה. אני לוקח אומפרדקס במשך כשבוע ללא שיפור משמעותי. שאלתי האם הרפלוקס חזר?מתי משפיעים הכדורים והאם עלי להמשיך איתם או לגשת לרופא גסטרו? תודה מראש

05/10/2004 | 21:55 | מאת: שלום

שלום אני בת 24 כבר יותר משנה יש לי קולות מהבטן כל הזמן וזה נשנע כמו גזים וזה לא קולות כמו שהבטן מקרקרת מרעב וזה ממש מביך אני שוקלת לעזוב את הלימודים ובקושי מבלה עם חברים

06/10/2004 | 12:46 | מאת: יובל

שלום אם את רעבה למה שלא תוכלי משהו? אני בהחלט ממליץ לך לעזוב את הלימודים כי את לא נשמעת חכמה במיוחד וחבל על שכר הלימוד.... בטח שאת בקושי מבלה עם חברים. מי רוצה לבלות עם מישהי שיש לה כל הזמן קולות מהבטן ?

06/10/2004 | 19:19 | מאת: ד"ר אייל גל

לא הייתי נוקט צעדים דרסטיים כמו לעזוב לימודים בגלל קולות מהבטן, ייתכן שיש לך פשוט פעילות מעי מוגברת שניתן להתגבר עליה ע"י כדורים או שינוי תזונתי. התייעצי ברופא גסטרואנטרולוג. ד"ר גל

05/10/2004 | 23:06 | מאת: כפיר

שלום לך, רפלוקס הוא סימפטום ולא מחלה. צריך לברר מה הסיה לכך ולטפל לפיה. אתה מספר שעשו צילום, מה גילו בו? אולקוס? בקע סרעפתי? אמי התלוננה על צרבות חוזרות וצריבה בחזה, בצילום בטן עם הכנה נמצא בקע סרעפתי האלטרנטיבות היו טיפול שמרני או ניתוח. כשניתוח, כיום מבצעים רק במצב בו הטיפול שמרני נכשל. רפלוקס זהו סימפטום לכל החיים, חשוב הבירור, כדי לשלול סרטן הושט או אולקוס שהטיפול שם שונה. בבקע סערפתי הטיפול הוא דיאטה ממאכלים מעוררי חומציות (חמוצי,חריף, מטגן ובשר טחון,עגבניות ) אכילה איטית ובמנות קטנות, שתייה בסוף הארוחה , אכילת מזון ברבה ארוחות קטנות, כשמרק נחשב כמנה. לא לשכב מייד לאחר הארוחה , יש להמתין שעה עד שעה וחצי ואז לשכב כשהמיטה בשיפוע חיובי והראש מורם. בנוסף לכך היא מקבלת סותרי חומצה לאחר הארוחות הכבדות (צהריים) וכדור נגד רפלוקס בהתאם למינון ולתדירות התלונות ובהתאם להמלצה הרפואית (אצלה גסטרו פעמיים ביום בגלל שפעם לא עזר ואף הועלה המינון לאחר שנה וחצי של טיפול...) בנוסף הומלץ על אכילה של שקדים ומלפפונים (ע"י תזונאית קופ"ח) והומלץ לרדת במשקל , למרות שלפי BMI יש עודף קל. מקווה שעזרתי

06/10/2004 | 19:16 | מאת: ד"ר אייל גל

אני ממליץ בכל מקרה להבדק ע"י רופא כדי לשלול שלא מדובר הפעם בבעיית לב. לעתים יש צורך בטיפול ממושך יותר או מינון גבוה יותר של כדורים כדי להתגבר על רפלוקס. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול