רפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/10/2004 | 22:09 | מאת: yakov

1. האם כל אדם שסובל מצרבות (והוא בריא בד''כ ולא נוטל תרופות אחרות) מוגדר כסובל מרפלוקס או GERD? 2. האם כל אדם שסובל מצרבות משמעותיות חייב לעבור גסטרוסקופיה ?

03/10/2004 | 21:26 | מאת: ד"ר אייל גל

מכיוון שצרבת היא אחד הסימפטומים הנפוצים ביותר (כ 15% אחוז מהאוכלוסיה סובלים מצרבת לפחות פעם בחודש) אנו מגדירים חולים ברפלוקס בעיקר לפי תדירות הסימפטומים ורפלוקס משמעותי מתבטא בצרבת לפחות פעמיים בשבוע. כדי לבלבל עוד יותר, לא כל הסובלים מרפלוקס חשים צרבת ויכולים לסבול מסימפטומים כמו שיעול יבש, צרידות וכאבי גרון. כל הסובלים מרפלוקס משמעותי צריכים לעבור גסטרוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול