עצירות כרונית וחוקנים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/09/2004 | 22:01 | מאת: חני

שלום אמא שלי סובלת מעצירות כרונית כבר שנים ולא התייחסה לזה. בשבוע שעבר, היא נתקפה כאבי בטן כל כך חזקים שבקשה שנסיע אותה לבית החולים. בצילום בטן ריק ראו שיש כמות מאוד גדולה של צואה ולא ראו דבר נוסף.כמו כן האולטרהסאונד היה תקין. היא השתחררה עם המלצה לפנות לרופא גסטרו .כמו כן המליצו לה על חוקנים . היא קנתה 4 חוקנים. אחרי הראשון הצליחה מעט מאוד. האחרים לא הועילו. בנוסף היא קבלה סירופ בשם לאבולק בכמות גדולה מאוד:20 מ"ל 4 פעמים ביום. ושום דבר לא עוזר. מאז אותו יום (זה היה יום ראשון) שום דבר לא יוצא. מה זה אמור להביע? ואיך פותרים את הבעיה באופן המיידי? מה היא יכולה לעשות שהיא לא עשתה? תודה על תשובה מהירה

01/10/2004 | 16:48 | מאת: ד"ר אייל גל

יש להמשיך את הטיפול בסירופ וכמובן להקפיד על שתייה מרובה ביחד עם הסירופ. לעתים החוקן לא משפיע מכיוון שהחולה מתפנה מייד לאחר החדרת החוקן ואין לו זמן להשפיע. יש להקפיד לחכות לפחות 15 דקות לאחר החדרת החוקן עד להתפנות. אם כל זה לא עוזר יש לחזור לבית החולים על מנת לשלול חסימת מעי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול