הזנה למערכת העכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/09/2004 | 20:15 | מאת: דורית

לחברי הפורום שלום אבי נמצא בבית חולים סעודי ומוזן תקופה ארוכה באמצעות "זונדה "לאחרונה החלו לדבר איתנו על ניתוח להזנה ישירות למערכת העכול. א.ברצוננו לקבל מידע נוסף בגושא. ב.בני המשפחה רוצים להזמין רופא מומחה לבית החולים להתיעצות ניספת לפני עריכת הניתוח. אנו זקוקים לעזרה במציאת רופא מומחה . תודה מראש דורית

01/10/2004 | 13:41 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר על פעולה נקראת PEG או החדרה של צינורית הזנה דרך דופן הבטן לקיבה. הפעולה נעשית ע"י גסטרואנטרולוג תוך כדי ביצוע אנדוסקופיה של הקיבה, זיהוי נקודה בה ניתן להכניס את צינור ההזנה וחתך קטן בדופן הבטן כדי להכניס את ה PEG. הפעולה נעשית בטשטוש קל עם הרדמה מקומית של אזור החתך, יחסית פשוטה ומהירה אך יש סיכונים קטנים לדימום, נקב במערכת העיכול, זיהום או הפרעה במדופק הלב והנשימה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול