בעיה בשריר פי הטבעת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/09/2004 | 19:42 | מאת: איתן

שלום אני פונה בהמשך לשאלות שהעלתי כאן בעבר. סבלתי זמן של חצי שנה מבעיות מעיים, כאבי בטן תחתונה של גזים והרבה יציאות אך לא שילשולים. נבדקתי אצל גאסטרולוג ואובחן אצלי מעי רגיז (לכאורה). העיניין הלך והשתפר עם הזמן אך נותרתי עם בעיה שלא השתנתה כל התקופה, שריר פי הטבעת. ביעוץ גאסטרולוג נבדקתי עי פרוקטולוג והוא אכן מצא בעיה, שריר הטבעת שלי לא מורפה בעת יציאה, דבר אשר מקשה את היציאה ובמיוחד את סיומה. טיפול הפרוקטולוג לא עוזר לא עי כדורים (מרדימים\נגד דיכאון)ובנוסף נמנעתי מלקחת משחרר עצירות על בסיס סנה, דבר אשר מעורר ומחזיר את בעיית המעי. שאלתי היא האם בנמצא פיתרון לבעיית השריר או מה שנקרה בעיית סינכרוניזציה בין המעי לפי הטבעת בעת היציאה. גאסטרולוג נתן לי נירבקסל, אך עדיין לא השתמשתי מאחר ובעיית המעי באה כמעט על פתרונה. אודה על עזרתכם

01/10/2004 | 13:37 | מאת: ד"ר אייל גל

הבעיה של חוסר הרפייה של שריר פי הטבעת בזמן יציאה קרויה אניזמוס והפתרון היחידי היעיל במקרים אלו הוא ע"י תרגול השריר ופיזיותרפיה הנקראת biofeedback. השירות אינו כלול בסל השירותים אך מחירו אינו גבוה במיוחד. בבילינסון השירות ניתן כרגע רק לנשים לכן כדאי לברר במכונים אחרים (תל השומר, השרון, קפלן ועוד). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול