שאלה לד"ר גל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/09/2004 | 20:07 | מאת: ענבל

שלום ד"ר גל, אני חולת קוליטיס כבר בערך שנתיים. כבר שבוע שלם שאני סובלת מכאבי בטן חזקים ושלשולים. הייתי אצל רופא הגסטרו שלי, והוא חושב שזה לא קשור למחלה שלי מאחר ולא שינינו את המינון של הכדורים כבר מס' חודשים. אני לוקחת 3 גרם רפאסאל ליום ו- 5 מ"ג פרדניזון ליום. אני רצה לשירותים בערך 10 פעמים ביום וזה ממש מייאש אותי. האם יש דרך לדעת אם זה סתם וירוס או שזה קשור לקוליטיס? כמה יכול להימשך וירוס? האם אחרי שבוע אפשר לקבוע שזה קשור לקוליטיס? אשמח לתשובה בהקדם. תודה ענבל

26/09/2004 | 23:09 | מאת: ד"ר אייל גל

הרמז העיקרי לשלשול הקשור לקוליטיס הוא שהשלשול דמי או מלווה ריר, כמו כן ניתן לבצע סיגמואידוסקופיה כדי לבדוק את מצב הדלקת. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול