תופעות אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/09/2004 | 10:56 | מאת: R

שלום דוק, גמר חתימה טובה! לפני מספר חודשים עברתי ניתוח בתריסריון,עקב עורק שהתפוצץ וגרם לי לאיבוד דם רב. היום, 3 חודשים אחרי, אני סובל מעצירות ומשילשולים באופן קיצוני. 4 ימים עצירות, יומיים שלשולים וחוזר חלילה. האם אלו תופעות נורמליות שאחרי הניתוח,כי המערכת עדיין לא חזרה לעצמה? או שפשוט נעשה איזשהו נזק במהלך הניתוח, פגיעה בשסתומים,בעצבים וכו' דבר שיגרום לתופעות הנ"ל ללוות אותי תמיד... תודה מראש !!

25/09/2004 | 21:23 | מאת: ד"ר אייל גל

טראומה למעי כגון ניתוח יכולה בהחלט לגרום לשינויים בתפקוד המעי ולתסמונת המעי הרגיש. ייתכן שהתופעות יעלמו עם הזמן, ניתן לנסות גם טיפול בפרוביוטיקה או תרופות המורידות את רגישות המעי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול