כאבים עויתיים בבטן עליונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/09/2004 | 12:37 | מאת: יונית

מחבר: יונית ([email protected]) תאריך: 22.9.2004 שעה: 18:56 ד"ר גל שלום ביצעתי אתמול בבית חולים כרמל בדיקת EUS להפתעתי לא הראת הבדיקה אבנים בדרכי המרה או כל בעייה אחרת. בדיקה זו הצטרפה לעוד מספר בדיקות שבוצעו בעבר מאותה הסיבה. אף אחת מהן (פרטתי במסר קודם)לא הראתה סיבה לבעייה . התקפי הכאב ממשיכים להופיע וכל פעם קרובים יותר ויותר . האם יש לך מוסג מה יכולה להיות הסיבה. לעיתים זה קורה כאשר איני אוכלת בזמן ולפעמים כאשר אני אוכלת יותר מידי ואוכל כבד. לא ממש ברור לי אם יש קשר לאוכל או לא , כיוון שלעיתים הכאב מתחיל בלילה תוך כדי שינה , מספר שעות לאחר שאכלתי. זה מאד מטריד. ד"ר סגול יעץ לי לקחת עד לסיום הברור פפברין שלוש פעמים ביום אשר מונע את הכאב לאחרונה , ואם הכאב מתחיל הוא חולף כעבור זמן קצר הרבה יותר. ד"ר סגול היה בטוח ב 90 אחוז כי ימצאו אבנים בצינור המרה. אני קצת מתוסכלת כרגע נראה כאילו מצינו הבדיקות ומבלי שתאובחן הבעייה . מה דעתך? תודה יונית

24/09/2004 | 22:06 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת EUS שוללת בסבירות גבוהה בעיה של אבנים בצינור המרה וכן בעיות לבלב, מכיוון שעברת כבר בירור מקיף ולא נמצאה סיבה לכאבים איני יכול לדעת את הסיבה. לעתים פשוט מדובר במעי רגיש אך כאבים המעירים משינה מצביעים יותר לכיוון בעיה אורגנית. המשיכי בבירור אצל הרופא המטפל. ד"ר גל

25/09/2004 | 16:52 | מאת: יונית

למה הכוונה בבעיה אורגאנית? איזה עוד בדיקות ניתן לבצע פרט למה שביצעתי כבר: אולטראסאונט בטן עליונה, תחתונה,(כליות) אנדוסקופיה לפני חמש שנים - ללא ממצא (השערת הרופא הייתה אז-מעי רגיז). סיטי בטן תחתונה ועליונה. תודה יונית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול