טיפול בקרון במצב פעיל (קל)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/09/2004 | 22:29 | מאת: טל

שלום שמי טל (26), חולת קרון . רציתי לדעת האם העובדה שכבר שלושה חודשים אני לוקחת בודסון (ופנטסה) ולא עוברים לי כאבי הבטן מעידה שיש לשנות טיפול או שהתגובה לטיפול זה היא איטית בדר"כ? האם יכול להגרם נזק למעי עקב העובדה שזמן רב קיימת לי דלקת פעילה (גם אם זה באופן קל בלבד) הערה : כאבי הבטן לא חזקים , אבל רבים ולעיתים כוללים שילשול. הכאבים מופיעים לפעמים בקור בליווי צמרמורות. מה הסיבה?

23/09/2004 | 14:19 | מאת: ד"ר אייל גל

התגובה לטיפול בקרוה'ן נמדדת במספר רב של מדדים הכוללים כאבי בטן, מספר שלשולים, הרגשה כללית, משקל, בדיקה גופנית ומדדים מעבדתיים של דלקת. על הרופא לשקול את כל הנתונים יחד ולהגיע למסקנה אם הטיפול משפר את המצב או שיש צורך להעלות מינון או להוסיף תרופות חזקות יותר. 3 חודשים זה בדרך כלל מספיק להעריך את ההשפעה ואם לא היה שיפור עד עכשיו ייתכן שיש לשקול לשנות טיפול. ד"ר גל

23/09/2004 | 20:49 | מאת: טל

בדיקות המעבדה אוביקטיבית טובות . הבעיה היא מבחינת איכות החיים : כאבי בטן תדירים (לא חזקים ובערך פעם ביום מלווים בשילשול). למה כאבי הבטן מופיעים לעיתים בתגובה לקור (חדר ממוזג) ולעיתים אף בתחושה של קור לכאורה על אף שבעצם חם מסביב ?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול