קרוהן עם דלקת פרקים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/09/2004 | 07:18 | מאת: בועז

אני חולה קרוהן קרוב לשנתיים עם כאבים בירכיים ומטופל בסלאזופרין 500 מ"ג 6 כדורים ביום בעלון ההסבר לתרופה כתוב שיש 2 סוגים של סלאזופרין רגיל ו -en . כאשר ה-en מצופה וכתוב שהוא מיועד לדלקות מפרקים אני משתמש בכדור הרגיל מזה כמה חודשים ואין לו השפעה על כאבי הפרקים שאלתי את הרופאה שלי והיא טוענת שאין הבדל בין הכדורים מלבד הציפוי למרות שבהוראות השימוש כתוב אחרת שאלתי מהי התשובה הנכונה תודה בועז

22/09/2004 | 21:47 | מאת: ד"ר אייל גל

שניהם משפיעים על הפרקים אך הסלזופירין המצופה משפיע פחות על הדלקת במעי הגס ולכן לא משמש בחולי מחלות מעי דלקתיות. ד"ר גל

24/09/2004 | 01:16 | מאת: שרי

היי בועז, גם אני חולת קרוהן עם דלקת פרקים וגם אני לוקחת סאלזופרין-הרופאים אמרו לי שזה לא משפיע על הפרקים אלא רק מטפל בקרוהן אנימ קווה שתרגיש טוב שרי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול