בעיות פריאנליות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/09/2004 | 07:03 | מאת: נעמה

בבדיקה אצל רופא נשים קבע הרופא כי מה שאני סובלת ממנו (אני חולה בקרוהן) הוא דלקת פריאנלית שנמצאת בפתח הנרתיק התחתון. כמו כן אני סובלת מאבצס פריאנלי נוסף בצד השני של הנרתיק, באיזור שגם הוא מוגדר פריאנלי. אבצס זה, על פי רופא הנשים, "בשלבי סיום". הוא רשם לי אוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך שבוע. שאלתי היא: האם הטיפול באנטיביוטיקה אכן יכול למגר את הדלקת ולמנוע מהדלקת להפוך לאבצס או משהו אחר (פיסטולה, למשל?) ואם לא - מהו הטיפול המומלץ? שמעתי על טיפול למחלות פריאנליות כאלה באמצעות תא לחץ של חמצן בריכוז גבוה. האם יעיל והיכן ניתן לבצע? תודה ושנה טובה.

22/09/2004 | 21:45 | מאת: ד"ר אייל גל

אם מדובר באבסס קטן או דלקת בלבד אנטיביוטיקה יכולה לשפר מאד את המצב אם כי בדרך כלל מדובר בטיפול ארוך יותר. רצוי להתחיל באנטיביוטיקה ולעקב אחר המצב. יש דיווחים על שיפור במחלה פריאנלית ע"י תא לחץ אך טיפול זה לא קיים בסל. ד"ר גל

23/09/2004 | 12:14 | מאת: נעמה

וטיפול ארוך יותר - במה? באנטיביוטיקה או באמצעים אחרים? האם אפשר להגיע להחלמה מלאה באמצעות אנטיביוטיקה? היכן ניתן לבצע טיפול בתא לחץ באופן פרטי?

20/10/2004 | 22:34 | מאת: צבי

לאחר ניקוז מורסה פרינאלית נאמר לי שאצטרך לעבור ניתוח . קראתי על הזרקה של דבק ביולוגי . מה ידוע לך על נסיונות קודמים בטיפול כגון זה והיכן אפשר לבצע ניתוח כזה תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול