תפקודי כבד ובקע שרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/09/2004 | 22:39 | מאת: דניאל

אני סובל מתפקודי כבד לא תקינים הנמצאים כשנה תחת מעקב וללא מציאת סיבת החריגות. בנוסף, אני סובל מבעיות גסטרו (לקחתי כדורי לנטון במשך ארבעה חודשים). תוצאות הבדיקה האונדוסקופית שערכתי אתמול הראו כי יש לי: החזר הקאה ער ביותר לרינגיטיס אחורית ברורה מעבר ושט קיבה 35 ס"מ אזופגיטיס עם מספר לשוניות החשודות לברט (נלקחו ביופסיות) רירית הקיבה ותריסריון תקינה שאלתי היא האם קיים קשר בין הבעיות והאם יתכן ויש לי סרטן. אשמח לקבל קצת מידע כיוון שהרופאה ביקש שאפגוש אותה רק עוד חודש ! תודה

20/09/2004 | 23:06 | מאת: ד"ר אייל גל

הממצאים קשורים לבעיה של רפלוקס חומצי העולה מהקיבה לוושט ולאזור הלוע. הרפלוקס גורם לדלקת באזור הוושט ויכול לגרום לשינויים טרום סרטניים ברירית הוושט הקרויים בארט וכן לדלקת באזור הלוע. רק ע"י הביופסיות ניתן לדעת אם אכן מדובר בבארט ובאיזה דרגה של שינויים ברירית מדובר. לא סביר שקיים סרטן אם בבדיקה לא היה חשד לכך. ד"ר גל

21/09/2004 | 23:59 | מאת: דניאל

תודה על תשובתך. רציתי לשאול, במידה ומדובר בבארט, האם יש אפשרות להסיר אותם? כמו כן - אם לא מסירים אותם - האם אפשר לטפל באופן כזה המונע התפתחות סרטן בתאי הבארט? אם אי אפשר להסיר אותם - האם יש טיפול המונע היווצרות תאים סרטניים? במידה ואין תאי בארט - האם ניתוח לתיקון הבקע יפתור את כל הבעיה? מה היתרונות והחסרונות של ניתוח כזה, הבנתי שיש אפשרות לבעיות בקיבה אח"כ? ושאלה אחרונה ברשותך: מה הקשר בין בעיות בתפקודי הכבד מהן אני סובל מזה כשנה לבין בעיה זו. בתודה מראש דניאל

28/04/2006 | 20:29 | מאת: אסתי שחף

אני בת 49 סובלת מזה כ-5 שנים מבעיית שיעול כרוני עד כדי מחנק, אני סובלת מברונכיט כרונית בקע בשרעפת ורפלוקס, אני משתמשת בכדורי לוסק פעמיים ביום ובמשאף סרטייד גם פעמיים ביום. אני מבקשת לדעת האם יש טיפול יותר טוב כי אני עדיין משתעלת ומגיעה חמצב של חנק והקאה, לפעמים בלילה אני מתעוררת משיעול והחזר של מיצי קיבה ואז זה גורם לי למחנק. תודהההה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול