תלות במשלשלים - מבקש עצה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/09/2004 | 18:06 | מאת: יוסי

אני סובל ממעיים רדומות קרוב ל10 שנים,נסיתי התעמליות, מזון עתיר סיבים,וכל מיני עצות יש אמנם תחושות פה ושם אבל יציאות כימי הנעורים חבל"ז..איין! אני משתמש במשלשל טבעי בכמוסות שנקרא "לקסין" שמועיל גם למעיים רדומות (מכיל:שומר,פסיליום,זרעי פשתן,שזיפים,רוברב טיבטי,תמר הינדי,תאנים) מודה שהפכתי לתלותי מאידך אני מעדיף להתרוקן פעם או פעמיים בשבוע ולהרגיש טוב,ולא לעבור את כל הבדיקות שרק יכולים לסבך אותי עוד יותר . כעת מציקה אותי שאלה רפואית (אולי גם מוסרית) אם נניח אלך לטיפול/לגסטרולוג וכו',,ובמילא אצטרך תרופות וכו',.וכפי שאני מבין אין תרופות פלא, אלא רק טיפולים ממושכים זה לא הופך אותי לתלותי?? אז מה בעצם ההבדל?? ואם אלך לרופא זה באמת יפתור את הבעיה או שעדיף שאשאר תלותי בלקסין?.. בכל אופן אם ישנה דרך או עצה בריאה ללא כל מיני טיפולים שאני עלול להסתבך אשמח לשמוע רק אל תגידו לי לך לרופא..כי את זה אני כבר יודע :) תודה מראש לכל העוזרים

20/09/2004 | 22:45 | מאת: ד"ר אייל גל

כשאנו מדברים על תלות במשלשלים אנו מדברים בעיקר על חומרים כגון סנה, לקסטיב, אלוורה שהם חומרים הגורמים להתכווצות של המעיים ובמשך הזמן נזקקים לכמויות גדולות והולכות של החומר כדי לגרום ליציאה. שימוש בכמוסות מהסוג שאתה מתאר אינו מזיק ואינו גורם לתלות בכמויות הולכות וגדילות שלו ולכן אין התנגדות לשימוש ממושך בחומרים אילו. ד"ר גל

22/09/2004 | 14:24 | מאת: יוסי

מדוע בעצם המעיים הופכות לרדומות ואין דחף ליציאה.? אני לא מדבר על עצירות שאתה רוצה לצאת אבל זה לא יוצא.. אלא על חוסר פעילות מעיים , טוב אני לא בן 15 (48) אבל מאידך אבי בן 78 ויש לו יציאות כמו של ילד... ואם מדובר בפעילות גופנית הוא לצערי הוא על כיסא גלגלים.. אז הרי לך ראייה שלאו דווקא פעילות גופנית היא הסיבה לכך. מעניין אותי מה גורם למעיים רדומות ואם יש פתרון (פרט ללקסין שאני משתמש)

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול