הצילו, גזים "ריחניים"

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/09/2004 | 20:43 | מאת: ענת

שלום רב, גילי 50 , ומשקלי תקין ואין לי כל הפרעות באכילה, אני מקפידה על תזונה נכונה ובזמנים קבועים, צועדת, ופעילה,לכן אני מודאגת מהתופעה שהחלה לפני מספר די רב של שבועות, מיד לאחר אכילה ולא חשוב הכמות , וגם לא משנה סוג האוכל , מיד מתנפחת לי הבטן ומתחילה תופעה איומה של גזים בעלי ריח מאוד חזק ולא נעים. יש לי פחד איום מבדיקת הקולונסקופיה, האם לדעתך התופעות שאני מציינת לא חייבות בדיקה שכזאת ? האם יש בדיקות אחרות לתופעות ? תודה. ענת.

18/09/2004 | 20:55 | מאת: ענת

נ.ב. אינני סובלת לא מעצירות ולא משילשולים.

18/09/2004 | 21:41 | מאת: הצעה

(ממש ממש עד שאי אפשר עוד והוא נבלע מעצמו) במשך כמה ימים ובידקי אם זה עוזר.

18/09/2004 | 23:25 | מאת: דורון

המלצה: 1. תוסיפי גביע של יוגורט "'ביו" לתפריט שלך (אחד ליום). 2. כדורי אצידופלוס- יעילים להסדרת בעיות עיכול, אפילו יותר מיוגורט. יש בבתי מרקחת ובתי טבע. 3. בירור מקיף אצל רופא מומחה. אם צריך אז גם קולונוסקופייה. הבדיקה עצמה בטוחה וללא סבל, הקושי העיקרי הוא לשתות את התרופה המרוקנת.

20/09/2004 | 18:40 | מאת: ???

זה נראה לי שלב חשוב בבירור ויותר פשוט מקולונוסקופיה. כמו כן כדאי שתבדקי שוב אם לא עשית שינוי לאחרונה במזון: האם הוספת משקאות מוגזים? מסטיקים? האם הוספת מוצרי חלב? האם את עוברת כרגע שינויים בחייך? רק בריאות

20/09/2004 | 20:58 | מאת: ד"ר אייל גל

גזים ונפיחות בבטן אינם סיבה לקולונוסקופיה בפני עצמם אך כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולבצע בדיקות ראשוניות לפני ההחלטה. שינוי תזונתי (להוריד קטניות, דברי חלב ומזון ממותק) או הוספה של פרוביוטיקה יכולים לעזור. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול