פרדניזון ובטנאזול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/09/2004 | 11:17 | מאת: רחל

לגבי חולי קוליטיס, האם עדיף קודם לנסות בטנאזול (חוקן) לפני שמתחילים פרדניזון (כדורים) ? מישהו אמר לי, כי בטנאזול נספג כמעט כולו לגוף, ואין טעם לסבול חוקן לא נעים ועדיף לבלוע הכדורים שנותנים אותו אפקט, אך לקיחתם פשוטה ונעימה יותר.

20/09/2004 | 21:02 | מאת: ד"ר אייל גל

כשמדובר במחלה המוגבלת למעי השמאלי (עד 40-50 ס"מ) מנסים קודם טיפול בחוקני סטרואידים לפני טיפול בכדורי פרדניזון. כיום קיימים גם חוקנים מסוג בודזונייד (אנטוקורט) שמכילים סטרואיד שהוא בעל פחות תופעות לוואי מבטנזול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול