לגבי תסמונת מעי קצר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/09/2004 | 20:43 | מאת: אלון חולה קרוהן

שלום אני עברתי לפני שנה ניתוח של כריתת סוף מעי דק. עדיין אני סובל מאי ספיגה של מלחי מרה ,כולל גזים ולמעשה אני נמנע מאכילת מזון שומני כדי לצמצם את הכמות של הגזים והשלשולים . כאשר אני אוכל מזון שומני אז זה אומר יותר שלשולים ,יותר גזים עם ריח רע,צואה שצפה על המים וכו'. כמו כן מאז הניתוח היו לי שני אירועים של אבנים בכליות. שאלתי היא האם זה מוגדר כתסמונת המעי הקצר? כמו כן כרתו לי 70 סמ. כמה צריך לכרות מסוף המעי הדק כדי שמצב של תסמונת המעי הקצר יתפתח? תודה.

13/09/2004 | 22:19 | מאת: ד"ר אייל גל

כריתה של 70 ס"מ מעי דק אינה גורמת לתסמונת מעי קצר ולשם כך יש צורך בכריתה של רב המעי הדק. (בעצם ניתן להסתדר עם מטר אחד של מעי). יכולות להיות מספר בעיות: 1. באילאום הסופי נעשית ספיגת מלחי המרה ולכן חוסר במלחי מרה מביא לאי ספיגת שומנים והווצרות אבני כליה. מלחי המרה שאינם נספגים מגיעים למעי הגס וגורמים לשלשול. 2. ייתכן שלמרות שנשאר הרבה מעי הוא חולה ודלקתי ולכן אין ספיגה. ממליץ לך על יעוץ דיאטני והרופא המטפל (לשקול הזנה ע"י חומצות שומן קצרות, כולסטירמין הסופח מלחי מרה וכו'). ד"ר גל

14/09/2004 | 22:25 | מאת: חן

מהו אורך המעי הדק?

15/09/2004 | 13:32 | מאת: אלון

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול