וידיאו קפסולה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/09/2004 | 20:59 | מאת: אלה

ערב טוב, אני מבקשת לברר היכן ניתן לבצע בדיקת וידיאו קפסולה של מערכת העיכול, בצפון הארץ, ואם אפשר עוד פרטים על הבדיקה. תודה רבה.

09/09/2004 | 21:49 | מאת: סיגל

תבדקי בבי"ח איכילוב. זה עולה 900$, אלא אם כן יש לך טופס התחייבות. אני מנדבת לך מידע שבדקתי ממש לאחרונה.

10/09/2004 | 00:10 | מאת: סימונה

בבית חולים רמב"ם אפשר לבצע את הבדיקה. אם תרשמי כאן את האימייל שלך אשמח לשלוח לך במייל את מס' הטלפון שלי ואסביר לך על הבדיקה אני עברתי אותה לפני כשנה וחצי. הרבה בריאות סימונה

10/09/2004 | 08:48 | מאת: סיגל

שלום סימונה, אשמח לקבל ממך פרטים לגבי אופן הבדיקה ברמב"ם ומידת אמינותה, מחיר וכו'. בברכת שבת שלום, סיגל

10/09/2004 | 21:25 | מאת: ד"ר אייל גל

באזור הצפון אני יכול להמליץ לך על בית החולים רמב"ם (פרופ' אלייקים) או הילל יפה (ד"ר פיירמן). הבדיקה מתבצעת גם בבית החולים שלנו בבילינסון בעלות של 3900 ש"ח. ד"ר גל

10/09/2004 | 21:30 | מאת: ד"ר אייל גל

פרטים על הבדיקה. מדובר על בדיקה מדוייקת ביותר לגילוי מחלות במעי הדק - בעיקר סיבה לדימום ממערכת העיכול, אנמיה, שלשול ממושך כשבבדיקות הקונבנציונליות לא מתגלה דבר. הבדיקה כרוכה בבליעה של מצלמה זעירה בתוך קפסולה העוברת דרך מערכת העיכול ומצלמת 2 תמונות לשנייה כשהתמונות משודרות למקלט הנמצא על הגוף. משך הבדיקה כ 8 שעות, אין צורך באשפוז או בהכנה מיוחדת פרט לצום. הבדיקה אינה כרוכה בכאבים והיא בטוחה ואמינה מאד. ד"ר גל

11/09/2004 | 23:50 | מאת: סיגל

שלום רב, בקשתי מהרופאה שלי לשלוח אותי לבדיקה הזו דרך קופ"ח כללית. היא סרבה בתואנה שהבדיקה הזו אינה אמינה לדבריה. היא מעוניינת שאעבור קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה, למרות שעברתי בדיקות אלו בעבר ולא גילו שם שום דבר מיוחד. האם יש דרך לעקוף אותה ולבקש טופס 17 לבדיקה הזו דרך קופ"ח, מאחר וזו בעיה שנסחבת כ 9 שנים, מאז שעברתי כריתת כיס מרה והבדיקות דם מראות שכנראה ישנה דלקת חריפה, או שמא יש משהו בדבריה ובדיקות אלו יותר מתאימות לגילוי הבעיה? אני ממש מתלבטת. מה אפשר לעשות?

18/09/2004 | 23:34 | מאת: רונית

שלום! יש לי סתומה מעי דק , איליאוסטומי, ברצוני לברר מה הסבירות לחסימה של הקפסולה בסתומ. שנה טובה, רונית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול