הרגע הודיעו לי שאני EMA POSITIVE מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/09/2004 | 09:43 | מאת: איתמר

שלום, אני חייל וסובל מכאבי בטן כבר הרבה זמן. הרגע הודיעו של שהבדיקת EMA שלי חיובית מה זה בכלל אומר ומה זה אומר לגבי השירות שלי. תודה מראש איתמר

10/09/2004 | 21:03 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת(EMA (Anti endomysial antibodies היא הבדיקה הספציפית ביותר לגילוי מחלת צלייק. במידה והבדיקה חיובית יחד עם סימפטומים או בדיקות אחרות המתאימות לצלייק יש סיכוי גבוה שהאדם חולה בצלייק וכדי לאשר זאת יש לבצע גסטרוסקופיה עם ביופסיה מהמעי הדק. לגבי השירות הצבאי - מותאם פרופיל מיוחד לחולי צלייק ועליך לשרת במקום שיכול לספק לך את התזונה המיוחדת דלת הגלוטן. אינני יודע אם המחלה משחררת משירות צבאי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול