חסימת מעיים או FMF- שאלה נופת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/09/2004 | 09:14 | מאת: סתוונית

לדר' גל לפי הפרטים שאספתי מהאינטרנט על קדחת אגן הים-התיכון :" .... התמונה היא של חסימת מעיים , עצירות, בחילה או הקאה...." כך שלפי דברים אלה חשבתי שאולי זה מתאים לתמונה שלי. ו..אם אצטרך נתוח להפרדת הדבקויות. מי ערב לי שלא יתהוו לי הדבקויות חדשות בשל הנתוח? והאם ב"לפרוסקופיה" אפשר לשחרר הדבקויות עם סיכון מופחת??? מחכה לתשובה, סתוונית.

09/09/2004 | 23:55 | מאת: ד"ר אייל גל

תתכן חסימת מעי אך זו לא תמונה אופיינית למחלת FMF. ניתן לשחרר הדבקויות בלפרוסקופיה אך לא תמיד ניתן לבצע לפרוסקופיה בבטן מלאה הדבקויות. אין ביטוח נגד הדבקויות חוזרות ולכן מנתחים רק כשאין ברירה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול