ריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/09/2004 | 16:59 | מאת: שוש

האם רפלוקס היא מחלה כרונית שלא עוברת וכל חיי אצטרך לבלוע כדורים? מה הסיכויים לבדיקת גסטרוסקופיה לדיוק בממצאים? רופא הגסטרו שאני מטופלת אצלו אינו חושב שאני סובלת מרפלוקס מכיוון שתחושת הצריבה שאני מרגישה היא רק בלוע. כשאני מסתכלת בלוע אני רואה אדמומית מתמדת ונקודה לבנה. ראוי לציין כי רופא א.א.ג שלל הכל. מה יכולה להיות הבעיה שלי אם אני מרגישה צריבה בלוע ולפעמים כאילו יש לי גוש בגרון? אודה על תשובתך אני מאד לחוצה.

09/09/2004 | 21:06 | מאת: ד"ר אייל גל

האבחנה של רפלוקס נעשית במספר צורות: 1. סימפטומים מתאימים - צרבת, רגורגיטציה של מזון (עליה של מזון וחומצה לפה), כאב ברום הבטן ולעתים שיעול, צרידות או כאבי גרון. 2. אבחנה בגסטרוסקופיה של דלקת או ארוזיות בוושט היא סימן מובהק לרפלוקס אך קיים רק במחצית החולים. 3. ניטור חומצה בוושט במשך 24 שעות יכול לזהות רפלוקס שלא נמצא באנדוסקופיה. 4. תגובה לטיפול תרופתי. בד"כ מדובר במחלה כרונית הדורשת טיפול לכל החיים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול