טיפול בריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/09/2004 | 10:46 | מאת: אוריאל

שלום רב, לפני כשנתיים וחצי לאחר תלונות על בחילות וירידה במשקל גילו בבדיקת אנדוסקופיה אירוזיות קטנות שהצביעו על ריפלוקס וגסטריטיס כרונית. מאז אני מטופל בכדורי זוטון ולנטון 30 מג' ליום. ביצעתי שינויים בתזונה שגרמו אף הם לירידת משקל נוספת אך גם להטבה קטנה בסימפטומים שהם בעיקר הרגשת בחילה ומלאות בעיקר בבוקר עד לצהריים - ערב. לפני כשנה הוספתי כרית נוספת על מנת להגביה את הראש בלילה ואכן לעיתים היתה לי הקלה אך שמתי לב שהדבר כרוך בתנוחת השינה ובתזונה שלי לפני השינה. האם קיימת בארץ כרית מיוחדת לריפלוקס שיכולה להגביה את פלג הגוף העליון כולו ולא רק את הראש. האם ייתכן שהבעיה העיקרית נוצרת בלילה ובמידה אני אפחית עליה של חומצה בלילה זה עשוי למנוע בחילות בבוקר. אודה לכל המלצה נוספת באשר לטיפול בריפלוקס. תודה רבה. אוריאל.

09/09/2004 | 21:00 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ידוע לי על כרית מיוחדת אך אפשר להגביה את מראשות המיטה ע"י לבנים מתחת לרגלי המיטה הקדמיות או לעבור למיטה מתכווננת. מומלץ לא לאכול ארוחות 2-3 שעות לפני השינה ובעיקר לא ארוחות המכילות בשר או שומן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול